Vill du öka energin i din omgivning?

Japp, skicka mig tips & idéer direkt från Inspirationsbloggen!
* = obligatoriskt fält

Släpp in energin

Ett hem innehåller en blandning av energier som har olika inverkan.

Många hem innehåller så mycket kärlek och skratt att de formligen svämmar över av lyckoenergi. Du kan känna hur den omfamnar dig och höljer dig i en varm kram.

Det ska vi förstås försöka eftersträva. En kärleksfull, varm och frisk känsla som är fri från negativitet. En sådan atmosfär gör att vi känner oss starka, självsäkra och tillfredsställda.

Men det finns alltid lite av varje. Ingen hem är perfekt och jämt och ständigt fyllt med lycka.

Troligen finns där också någon negativ energi som samlats lite pö om pö med tiden. Ilska, gräl och besvikelser kan liksom fastna lite i väggarna.

Därför är det viktigt med cirkulation.

Försök att minst en gång i månaden – eller så ofta tiden tillåter – att öppna alla fönster och dörrar. Det skapar rörelse och får fart på det som fastnat. Förutom att det är hälsosamt att få in lite utomhusluft (även om du bor i stan).

Att släppa in luft har faktiskt en otroligt uppiggande effekt på hemmet. Det är korsdrag i respektive rum som gäller och gör det gärna under morgontimmarna då det är lite mindre avgaser i luften.

Färger, musik, belysning, vatten och positiva ljud för med sig mängder av god energi. Det stimulerar och fyller med liv. Duktiga inredare utnyttjar de här verktygen och jobbar med noga genomtänkt färgsättning, många ljuspunkter och behagliga ljud.

Inredning som stärker välbefinnandet

En metod för att inreda utifrån ett energi-perspektiv är Feng Shui. Här ligger fokus på att få energin att flöda jämnt, böljande och avspänt.

För att uppnå det förvissar man sig om att föremålen i hemmet eller på arbetsplatsen är placerade på ett sätt som gör det möjligt att underlätta för energin att ta sig fram.

Ytans planlösning och möblernas placering kan vara antingen ledande eller blockera. Blockeringar får energin att stagnera och det kan kännas lite olustigt och kvalmigt i en sådan yta.

Du kan faktiskt ganska lätt att med blotta ögat se vart blockeringarna finns – om du bara är lite uppmärksam.

Står dina möbler och grejor så att det bildas trånga passager/korridorer är det ett tydligt tecken på blockeringar. Ytan behöver luft och tillräckligt stora utrymmen mellan väggar, möbler och prylar.

Inred för bästa tänkbara energi

Det kan förstås vara en utmaning på en liten yta, men då får du vara extra vaksam på vilka prylar/möbler du verkligen behöver.

Ett av de bästa sätten att ta hand om mindre ytor och tillföra energi där, är att ha dem väl upplysta. Välj hellre vitt än gult ljus på sådana ställen.

Tänk alltså på att ha fria ytor och släppa in luft och ljus. Det kommer att stimulera dig och skapa en friskare inomhusmiljö.

 

 

 

 

 

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.